Kromsnavel met laag budget

Er zijn mensen die een heel laag budget hebben omdat ze bijv. niet kunnen werken. Daarvoor schrijven we nu deze pagina, om tips te geven hoe u een papegaai of parkiet kan nemen en goed kan verzorgen. Dit vereist echter wel de nodige creativiteit.

Om te beginnen heeft u natuurlijk een kooi nodig. Zoek bijv. kringloopwinkels af of ga op naar marktplaats om te kijken. Ikzelf heb namelijk een kooi voor een Ara, die is 180 hoog en 1 meter breed. Die kostte via marktplaats 100 euro. Dat is natuurlijk geen geld voor zo’n kooi want nieuw kost die kooi 530 euro. De bakjes en stokken inbegrepen + playtop

Voor de inrichting zou u eventueel zelf speelgoed kunnen maken van hout uit het bos. Spoel dit wel goed af met heet water, geen zeep want dat is ongezond. Stokken kunt u eventueel zagen met een oude zaag die u misschien wel van de buurman of kennis mag lenen. u heeft ook geen klemmetjes nodig voor de stokken, die kosten natuurlijk geld, de optie daarvoor is inkepingen te zagen aan de uiteindes van de stokken en die dan in de kooi te schuiven in de tralies.

Daarnaast komt het voer er nog bij kijken. We hebben hier een groothandel in de buurt dat scheelt een hoop maar als u dat niet heeft zou u misschien bij uw kweker kunnen vragen of hij 20 kg zakken voer inkoopt. U kunt al 20 kg krijgen voor 20 euro. Dat zijn normale prijzen als u ze niet bij de dierenwinkel haalt.

Om te slopen kunt u de vogels eventueel wilgentakken geven uit het bos. Berk kan natuurlijk ook.

Als u de vogels aanschaft, Kunt u het beste op zoek gaan naar een hobbykweker bij u in de buurt. Die dus hobbymatig vogels kweekt. (Dus niet voor eigen gewin)

Ikzelf heb 2 valkparkieten, alleen al de kleur kost 40 euro p/s bij een commerciële kweker. Ik heb er paspoorten bij, DNA testen die netjes zijn afgehandeld bij Gendika en dan ook nog met een gezondheidsverklaring. Ik betaalde per vogel 31,50. Toen waren ze ook al hand tam gemaakt door de kweker.

Ik zeg niet dat het gratis is, maar als u het op de makkelijke manier uitvoert kost het grofweg veel meer geld dan dat u dat op de manier doet zoals hierboven aangegeven. U zou eventueel sepia kunnen vragen en gritt bij uw kweker. Met 1kg gritt kunt u wel 5 jaar met 2 grote parkieten.

Water rekenen we niet mee want een kuub water kost geen drol. Dat zou u gewoon kunnen verrekenen met u rekeningen. (Scheelt maar 0.000.001% als het niet minder is)

 

 

Opmerking:  2de hands kooien dienen altijd ontsmet te worden of grondig te worden gereinigd met zeep en daarna goed af te spoelen i.v.m ziekte overdracht via de stof of ontlasting van de vorige bewoner

 

Voor eventuele vragen kunt u een mailtje doen naar j.jongbloed@papegaaienenparkieten.nl

Of even te kijken op het forum om daar uw vraag te stellen

Delen